Hoe maak je een goede verkoopfactuur?

 

Hoe maak je een goede verkoopfactuur?

Als je na de oprichting van je bedrijf je eerste opdracht binnen hebt, wil je natuurlijk niet te lang wachten met het sturen van je eerste factuur. Dit is toch een mijlpaal voor je bedrijf. Maar weet je waar een factuur aan moet voldoen?

Natuurlijk noteer je de producten of diensten met de bijbehorende prijs, de klantgegevens en je rekeningnummer maar er zijn nog een paar gegevens niet mogen ontbreken op een factuur. In deze blog kun je lezen wat er allemaal in je factuur moet staan, zodat je daar een goede start mee maakt.

 

Wat MOET er op je factuur staan?

Als je de factuur maakt, let je er vooral op dat alle gegevens die voor jou belangrijk zijn erin staan. Maar ook de Belastingdienst heeft een lijstje met gegevens die wettelijk niet mogen ontbreken op een factuur. Hieronder volgt een lijstje wat je minimaal op je factuur moet zetten:


 1. Je volledige bedrijfsnaam en die van uw afnemer
 2. Het volledige adres van je bedrijf en dat van je klant
 3. Je btw-nummer
 4. Je Kamer van Koophandel nummer
 5. De datum waarop de factuur is verzonden
 6. Een opeenvolgend nummer
 7. Wat voor goederen of diensten die je hebt geleverd
 8. Hoeveel goederen of diensten die je hebt geleverd
 9. Wanneer je de  goederen of diensten hebt geleverd
 10. De prijs, exclusief btw
 11. Het btw-tarief dat je in rekening brengt
 12. Het btw-bedrag

 

Wil je de uitgebreide omschrijving zien? Neem dan even een kijkje op de website van de Belastingdienst.

 

Wat is nog meer handig om op je factuur zetten?

Nu je weet wat er allemaal op je factuur moet staan van de Belastingdienst kan je nog nadenken over wat je nog meer op je factuur wilt zetten. Om ook te zorgen dat je factuur op tijd wordt betaald kun je er een betalingstermijn op vermelden met een vervaldatum. Zo weet je precies wanneer je de betaling kan verwachten of een herinnering moet sturen.

 

Veel succes met het opstellen van je eerste factuur of je bestaande aan te passen.


Susan van der Werf

  Bent u benieuwd geworden naar de mogelijkheden voor uw organisatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een kennismakingsgesprek. U kunt ons bereiken via info@erikvanderwerf.nl of telefonisch via 0592 763 812